SZÍNHÁZ — APÁCÁK

0
189

Szeptember 22-én tekinthetik meg évadnyitó előadásunkat a Hadart Színház előadásában. A Musical-komédia alapja egy abszurd dráma, melyben megismerhetjük közelebbről is a más-más személyiséggel bíró apácákat, mint például ” Mária Amnéziát”, aki elvesztette emlékezőtehetségét, a rövid és hosszú távú memóriáját is. A zárda főnökasszonyát “Mária Reginát”, akit Voith Ági alakít. Számára nagy segítséget jelentett, hogy Olaszországban apácákhoz járt intézetbe, így már előtanulmányai voltak, hogy hogyan is élnek valójában. Csakúgy mint az írónak, Dan Goggin-nek, akit apácák neveltek fel. Ezzel a művével adózik az apácák felé.

Miről is szól a komédia?

A hobokeni kis nővérek a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában élik mindennapjaikat. Éppen csak visszaérnek egy afrikai misszióból, amikor váratlan katasztrófa történik: mialatt a nővérek öt fős csoportja átruccan bingózni a szomszédos Mária dombra, az 52 otthon maradt apáca bevacsorázik Júlia nővér gombamérgezett főztjéből.

A megmaradt apácákra vár a feladat, hogy eltemessék a megboldogult lányokat. Képeslapokat gyártanak, és a befolyt pénzből eltemetnek 48 nővért az 52-ből. A maradék 4 apácát pedig fagyasztóládába teszik. Az ő temetésükhöz szükséges összeget egy jótékonysági rendezvény bevételéből kívánják fedezni, ezért egy show-t szerveznek a zárda ebédlőjében.
Ám a műsor nem egészen úgy alakul, ahogy azt a zárdafőnök asszony elképzelte.

Szereposztás:
Mária Regina nővér: VOITH ÁGI
Mária Huberta nővér: VÁNDOR ÉVA
Mária Amnézia nővér: SZEGŐ ADRIENN
Mária Roberta nővér: ZAKARIÁS ÉVA
Mária Lea nővér: LAURINYECZ RÉKA

Rendező: Kökényessy Ági

Helyszín: Művészetek Háza Pilisvörösvár
Dátum: 2018. szeptember 22. 19:00
Jegyárak: 2000-2500-3000 Ft

Jegyek iránt érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet:

70/643-73-31,  26/333-094

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ