Színházterem technikai leírása

Az összesen 340 főt befogadó, sík padlós terem kb. 90 nm, 1, 03 méterre kiemelkedő színpadi résszel rendelkezik. A terem hátsó részében elhelyezkedő galérián 45 fő foglalhat helyet, 39 nm-en. A színházterem 292 nm. Összesen 331 nm.
A színpadra hátulról, akusztikai falak által takart bejáratokon tudnak a fellépők bejutni. Nincsenek oldaltakaró függönyök, szerepüket az akusztikai falak látják el. A színpad első harmadában, gépi mozgatású, kétszárnyú előfüggöny található. A függönyszárnyak széthúzva nem tüntethetők el, azok mintegy keretet képeznek a pódiumon.
A színpad feletti csőtartókra fényvetők, díszletelemek, függönyök szerelhetők. Közvetlenül az előfüggöny mögött található a 4,6 x 4,0 méteres, leengedhető vetítővászon, de a hátfalra is kielégítő minőségben jut el a nagy teljesítményű projektor képe.
A színpadtér, a lépcsők fedésével és az előszínpad bővítésével, mobil elemekkel növelhető, de akár a terem más részén is felépíthető színpadsziget.

Világítási rendszer

A összesen 36 szabályozott úttal rendelkező hatásvilágítási rendszer PC, Frensel és Profil fényvetőket működtet. Ezeket két fejgép egészíti ki. A fényvetőket, a színpad két oldalán található csőoszlopokon, a színpad fölötti tartókon, a színpad előtti oszlopokon és a nézőtér feletti tartókon lehet elhelyezni. Minden vezérelt világítási pozícióban, másodlagos DMX csatlakozópontok is vannak, ami alkalmas hozott eszközök ideiglenes telepítésére, működtetésére. A fényvezérlő pult típusa: Jester Zero88

Hangtechnikai rendszer

A bal és jobb oldalon elhelyezett fő hangsugárzó rendszert, center valamint a terem oldalfalain, két sorban telepített effekt-sugárzók egészítik ki. A színpadi hangról alapesetben négy hangsugárzó gondoskodik, de ezek száma bővíthető.
A színpadról kétszer 16 analóg jelút, valamint ethernet kábel megy a vezérlőbe. A Yamaha 01V96VCM digitális keverő a jelenlegi telepítésben 24 mikrofon és négy vonalszintű jelet képes fogadni. A vezérlőben találhatók még a hang és video bejátszók, a 4 db vezeték nélküli mikrofon vagy mikro port vevői, a Pro Tools felvételi rendszer.
A mikrofonpark magas szinten szolgálja ki a színpadi hangosítás vagy akár hangfelvétel igényeit is.
Az ügyelői rendszer lehetővé teszi a hangvezérlő, a színpadi ügyelő és a porta közötti kommunikációt. A színpadi hang vagy más egyéb program bejátszható az öltözőkben és az előtérben elhelyezett hangszórókba.

Színházterem teljes alaprajz hangsugárzókkal

Színpad