XXIX. VÖRÖSVÁRI NAPOK – TUTAJHÚZÓ VERSENY KIÍRÁS

0
59
XXIX. VÖRÖSVÁRI NAPOK XIII. TUTAJHÚZÓ VERSENY
2019. AUGUSZTUS 20. KEDD
 
 
Tutajhúzó verseny
VERSENYKIÍRÁS
 
 
1. A verseny célja: Megemlékezés a magyarországi németek XVII. századi betelepüléséről, az első betelepülőkről, akiknek egy része a Dunán „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra.
 
2. A verseny ideje: Augusztus 20. 16:00. A verseny helyszínén a szervezők egész napos programokkal várják a családokat! Részletek: www.mhpv.hu, www.pilisvorosvar.hu
 
3. A verseny helyszíne: Pilisvörösvár, Kacsa-tó.
 
4. Nevezési határidő: A versenyre nevezni elektronikus úton lehet a kozmuvelodes@mhpv.hu e-mail címre, vagy a Vörösvári Napok ideje alatt a programszervezőknél.
 
5. Nevezési feltételek: Várjuk egyesületek, intézmények, nemzetiségi önkormányzatok, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok, stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak, 18. év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma legfeljebb 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A versenyre két fő tartalékversenyző is nevezhető. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg. Nevezési díj nincs.
 
6. Versenyszabályok: A verseny a tutajnak a tó megadott szakaszán (kb. 170 m) történő, mért időre való áthúzásából áll. Az időmérés tizedmásodperces pontossággal történik. A csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon tartózkodik, míg a csapat többi tagja (legfeljebb 9 fő) a kötelet húzza. Az idő akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhe-lyezett zászlót megérinti. Minden csapat egyszer húz, a legjobb időeredményt elért csapat a győztes csapat. Az esetleges óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs!
 
7. Díjazás, eredményhirdetés: A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, s ezen felül egy kisebb kupát, továbbá egy hordó sört kap. A verseny II. és III. helyezettjei emlékkupában, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszín8. Egyéb rendelkezések: A versenyben, tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak. A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó lehet, és úszómellényt viselnie kell. Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Minden egyéb itt nem szabályozott esetben a versenybi-zottság a helyszínen dönt.
 
A csapatok a nevezéssel automatikusan vállalják a versenykiírásban rögzítetteket.
 
Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár, Pilisvörösvár
Pilisvörösvár Város Önkormányzata

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ